Stoppen met blowen

Stoppen met blowen

Tegenwoordig zien we steeds meer verslavingen die mensen hun leven beinvloeden. Zo is blowen iets waar een grote groep Nederlanders niet meer zonder kan. Verslavingen zijn slecht voor je, maar stoppen is vaak erg lastig. Zo heb je last van diverse afkickverschijnselen. Wanneer je stopt met blowen heb je vaak last van vermoeidheid, rusteloosheid, depressie en mogelijk nog meer. Toch kan het een hele grote stap zijn in het verbeteren van je leven.

 

Stoppen met blowen in stappen

Wanneer je met een verslaving wilt stoppen kan je geleidelijk of plots stoppen. Er is niet voor iedereen één vaste aanpak die goed werkt. Bij de één is plots stoppen namelijk de oplossing, maar voor de ander is geleidelijk stoppen een stuk fijner. Het hangt dus af van je persoonlijke situatie. Hoelang blow je al en hoe erg is de verslaving? Uit onderzoek blijkt dat er geen verschillen zijn in de manieren van stoppen, daarom is het belangrijk om zelf te bepalen op welke manier je stopt.

 

Tips om te stoppen

Wil je zelfstandig stoppen met blowen? Dan heb ik hier een paar tips:

  • Bepaal de manier van stoppen: geleidelijk of plotseling. Denk hier van te voren wel goed over na.
  • Stel doelen aan jezelf. Zo kan je een afbouwschema maken en moet je datums vastleggen.
  • Zorg dat je geen jointjes in de buurt hebt liggen. Hierdoor wordt de verleiding namelijk groot om toch te blowen.
  • Schrijf de situaties op wanneer je meestal gaat blowen. Probeer deze situaties dan ook te voorkomen.
  • Bespreek je problemen met mensen om je heen. Deze kunnen je helpen in het proces waardoor het stoppen met blowen makkelijker wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *